Monday, 5 May 2014

Herbal Blend cream untuk kulit cantik dan lembap

Assalamualaikum..


Sebut perkataan cantik semua pon suka..bukan wanita jer suka cantik..sebab lumrah Allah ciptakan manusia suka pada kecantikan..sebab tu kita suka lihat bunga, suka lihat laut sebab ciptaan Allah sememangnya indah dan cantik.

Tapi kecantikan kita itu mudah pudar dengan pelbagai jenis pencemaran terutamanya kulit yang mudah jadi kering dan semakin kusam.

Herbal blend adalah cream pelembap serbaguna yang saya sangat suka. Kat rumah atau bila pergi travel pon memang akan bawak. Sebab ia bukan sekadar boleh lembapkan kulit tapi banyak lagi kegunaan lain. Dah nama pon multipurpose kan..;)


1) Merawat ekzema dan gatal-gatal gigitan serangga
Ramai kanak-kanak sekarang yang mempunyai ekzema. Mungkin faktor pemakanan ibu atau persekitaran. Herbal blend sangat bagus untuk melembapkan kulit mereka yang mempunyai ekzema. Sebelum tidur atau apabila balik kampung saya mesti standby herbal blend ni sebab ia boleh menghilangkan gatal-gatal apabila terkena gigitan nyamuk. ia juga boleh jadi penghalau nyamuk kerana nyamuk tak suka bau wangi dari herbal blend ini.

2) Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
Beberapa kali sapuan jer kita dah boleh rasa tumit kaki semakin lembut. Bagi ibu2 yang mengalami tumit merekah sangat digalakkan menyapu krim ini pada kaki setiap hari.

3. Ubat luka / lecur
Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh...

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat.. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada herbal blend di sisi.. :) Herbal blend ni sangat natural, jadi jangan risau.. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat.

5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang...

6. Ruam pada bayi
Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Bayi kan masih kecil, kulitnya baru sahaja hendak sesuai dengan alam ini. Jadi, sapukan sahaja Herbal Blend. Ia akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Jangan sapukan krim steroid tau! Kesian bayi tu...

7. Losyen harian
Saya juga gunakan sebagai losyen harian. Supaya tangan sentiasa lembut.. Herbal blend tidak berminyak. Jadi sememangnya selesa.
No comments:

Post a Comment